Kapers, mozarellasalat,

grønne saker

og mye god olivenolje!

Saftig, sprø, fargerik og sunn mat!

 

Kikertmel gir glutenfri panering.

 

Her har jeg brukt landkylling fra Stange Gårdsprodukter,

som er kjent for høy kvalitet og dyrevelferd.

Til 2 pers.
1 stk kyllingbryst, ca. 350 g
1 sitron
2 ss kikertmel (Gram Flour)
1 ts urtesalt + 1 ts nykvernet pepper
2 ss olje til steking, gjerne kokosolje eller rapsolje.
2-5 søte tomater, avhengig av størrelse
1 pk Mozarella
3 ss kaldpresset olivenolje
½ agurk
1 dl purreløk i ringer
2 ss kapers
1 pk blandet salat eller babyspinat
Sitronmelisse eller basilikum til pynt

Skjær kyllingfileten i tynne skiver på langs.
Legg på et fat og press halvparten av sitronen over. Vend filetene i sitronsaften,
så alle deler av kyllingen får sitron på. Bland kikertmel med salt og pepper på et fat.
Del tomatene i skiver, legg Mozarella på og hell over 2 ss olje.
Bland salat med agurk i skiver.
Vend kyllingfiletene i kikertmel-blandingen og stek på middels sterk varme til de er gyldne.
Server umiddelbart med tomat og mozarellasalat, grønn salat med purreløk i skiver, sitron og kapers.
Velbekomme!

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 155
Protein 13 g
Fett 10,5 g
Karbohydrater 2 g
Kalium 259 mg
Vitamin A, RAE 49
Vitamin E, a-TE 1,5
Niacin, NE 6,5

 

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.