Havets helsekost med

fargerike smaker!

Rik på vitamin B-12, proteiner og mineraler!

Blåskjell er raskt å tilberede og gir aldeles nydelig
kraft. Om du vil ha mer smak kan du koke kraft
på skall av reker og tilsette,  eller kjøpe ferdig
fiskefond som gir ekstra smak.

Til 2 store eller 4 små porsjoner:
1 nett blåskjell
400 g filet av torsk
4 fedd hvitløk
1 rød chili
1 bit frisk ingefær
3 gulrøtter
1 løk
4 stilker stangselleri
Frisk koriander eller persille
1 sitron
2 dl tørr hvitvin
5 dl vann
1 boks kokosmelk
Salt og pepper
Smør/kokosolje

Skyll og rens blåskjellene. Del torsken i biter.
Skrell løk og gulrot, men ta vare på skallet.
Skjær endene av stangselleristilkene. Finhakk skall og endestykker av stangselleri.
Del de rensede grønnsakene i strimler og dekk med plast.
Finhakk hvitløk og chili, riv ingefæren på et fint rivjern.
Bruk en stor kjele med lokk. Varm opp med litt smør i bunnen, hiv i blåskjellene sammen med hvitvin og dekk med lokk. Ta av varmen når blåskjellene har åpnet seg. Hiv de som ikke åpner seg.
Sil av kraften og oppbevar blåskjellene i en annen kjele med lokk, så de holder seg varme.
(de må ikke står over varme, da blir de gummi, de holder seg varme nok under lokk)
I den store kjelen smelter du nå litt mer smør, har i hvitløk, chili, ingefær og grønnsakskrell.
Hell på blåskjellkraften, vann og saften av en sitron. Kok opp, tilsett 2/3 av kokosmelken og la det koke til det er redusert til halvparten. Sil kraften igjen og ha den tilbake i kjelen.
Tilsett resten av kokosmelken, de strimlede grønnsakene og torsken i biter.
La trekke (ikke koke) under lokk i 5 min, tilsett blåskjellene og friske urter og server!

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 84
Protein 5,7 g
Fett 5,9 g
Karbohydrater 1,8 g
Kalium 234 mg
Sink 1 mg
Selen 17 ug
Vitamin A, RAE 78
Vitamin D, 1 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.