Oppskrifter

Fårikål med

Fårikål med

bygg, grønnkål og bittelitt rosepepper! Amerikansk vri på norsk klassiker! Høst er tid for lam og nå bugner butikken av tilbud på kjøtt til den norskeste av alle matretter. Her er lammekjøtt fra Røros, tilberedt med bygg-gryn, grønnkål og rosepepper. Litt mer farge og...

les mer
Grønn wok

Grønn wok

 med brokkoli, cashewnøtter, og squash! Enkel og smakfull vegetarrett rik på næringsstoffer!     Cashewnøtter inneholder sunne, gode fettsyrer, proteiner, vitaminer og mineraler, og er i tillegg veldig gode, så her er det bare å være generøs!   Til 2...

les mer
Helt rå blåbærpai

Helt rå blåbærpai

En herlig blanding av de sunneste råvarer! Nytes med god samvittighet i godt selskap! Det er tid for bær, og har du ikke fått anledning til å plukke selv, så er det ingen mangel på tilgang i butikker og på markeder. Så løp, kjøp og lag!   Til en middels stor...

les mer
Gratinert sopp

Gratinert sopp

med bønner og chili Mettende og spicy vegetar-rett rik på protein og antioksidanter! Høst er tid for sopp og om du ikke har anledning til å plukke dem selv, så er det godt utvalg i de fleste dagligvarebutikker. Til denne retten kan du bruke portobellosopp eller store...

les mer
Matmuffins

Matmuffins

med purre og ost Saftige, proteinrike, glutenfri - og veldig gode. Supert som matpakke og turmat, eller nystekt med tomatsalat!   Til 12-14 stk: 4 egg 1,5 dl kesam 1,5 dl Cottage Cheese 2 dl solsikkefrø, finmalte 1 sesamfrø (Helst med skall) 1 ss fiberhusk (eller...

les mer
Hjemmelaget glutenfri

Hjemmelaget glutenfri

Fish’n chips med purre-majones. Rimelig hurtigmat med gode råvarer fra Mathallen. Middag til under 100-lappen for 4 personer! Sammenlignet med ferdigpanert fisk fra fersk eller frysedisken og ferdigkjøpt pommes frites, kommer disse råvarene billigere ut. Totalt kostet...

les mer
Grove riskaker

Grove riskaker

med 3 typer ris Som tilbehør til gryter og supper, eller som snacks!   Fin måte å bruke opp rester på! Her servert med søtpotetkarri, frisk koriander og cashewnøtter. Fri for egg, gluten og meieriprodukter. Ris er noe vi veldig ofte lager litt for mye av, så her...

les mer
Steinalderbrød

Steinalderbrød

med tangmel fra Frøya Glutenfritt, uten elting og heving. Kraftkost rik på protein, gode fettsyrer, vitaminer og mineraler, samt masse smak!     Varianter av dette brødet finnes på mange andre nettsteder, men på oppfordring legger jeg nå ut min versjon. Her...

les mer
Club sandwich

Club sandwich

Saftig, marinert kylling, helsprøtt, økologisk bacon, friske grønnsaker og toast av hjemmelaget brød. Yummy!     Denne klassikeren får du i mange varianter rundt omkring, og her har du min versjon. Til 2 sandwicher: 250 g kyllingfilet 6 skiver bacon, gjerne...

les mer
Marinert  hvalsashimi med

Marinert hvalsashimi med

pepperrot-rømme Delikat nytelse full av proteiner, vitaminer og mineraler! Hvalkjøtt er rikt på vitamin A, B12 og vitamin D, mineralene jern, kalium og sink og full av protein. På Tustna får jeg tak i utmerket hvalkjøtt fra en lokal leverandør, og dette kjøttet er så...

les mer
Svanhilds  sommertapas   

Svanhilds sommertapas  

Lettvint, sunt og godt!   Lag din egen variant med egne favoritter! I går var jeg en tur innom den nye Mathallen i Trondheim, og der var det lett å bli inspirert. Fargerike frukt og grønnsaker, lokale oster og kjøttprodukter, fersk fisk og skalldyr og mye annet...

les mer
Linseburger med sopp

Linseburger med sopp

Saftig, smakfull og proteinrik   Godt alternativ til kjøtt!   Det finnes mange gode vegetarburgere, og denne enkle linseburgeren er en av mine favoritter. Du kan putte mye annet godt i burgeren også, nøtter og litt chili gir fin smak. Men, her er altså min...

les mer
Bringebæriskake

Bringebæriskake

Deilig og frisk med nøttesjokoladebunn!   Gluten og sukkerfri, med lavt innhold av laktose.   Denne herlige iskaken egner seg utmerket som dessert en sommerkveld, eller til kaffen når du ellers kjenner behov for noe friskt. Jeg har brukt et alternativ til...

les mer
Spinatsuppe med egg

Spinatsuppe med egg

  Smakfull og vitaminrik hurtigmat! Spinatsuppe lager du med enten fersk eller frosset spinat, eller begge deler. Det er viktig at den ikke blir varmet opp på høy temperatur flere ganger, da mister den smak og næring. Her servert med proteinrike havrestykker...

les mer
Ytrefilet med sennepssaus og grønne saker

Ytrefilet med sennepssaus og grønne saker

Enkel luksusmat på 1-2-3!   Super grillmat, smaker like godt ute som inne! Her har jeg brukt marinert økologisk ytrefilet av storfe, men saus og tilbehør smaker vel så godt sammen med både lam og vilt. Sausen er kald og kan taes med i en liten boks dersom du...

les mer
Rekekaker

Rekekaker

Lettvint, spicy og frisk! Sunn snacks eller fin forrett! Savner du sommerfølelsen og det å sitte ute og spise reker? Hva med å nyte varmende rekekaker innendørs? Disse kan du lage med reker fra boks, selv om de blir best med ferske reker. Litt hvitløk, koriander og...

les mer
Byggrisotto

Byggrisotto

med sopp og squash Smakfull, rimelig og enkel - perfekt restemat!     Bygg-gryn er rike på mineraler og betaglukaner, en type kostfiber som er bra for immunforsvaret og for gunstig kolesterol. I tillegg er bygg rimelig i innkjøp og egner seg utmerket som...

les mer
Muslibrød uten gjær

Muslibrød uten gjær

Eltefritt, saftig, proteinrikt og fullt av nyttige næringsstoffer!   Perfekt til osteanretningen eller som kveldsmat! Dette brødet kan du lage med den typen nøtter/frø og tørket frukt som du liker best. Her har jeg brukt solsikkefrø, gresskarkjerner og valnøtter,...

les mer
Jordbærsalat

Jordbærsalat

med valnøtter Fargerik og vårlig vitaminbombe med friske smaker!   Jordbær kan brukes til så mangt, og her har jeg blandet dem med babyspinat, reddiker og valnøtter. Toppet med noen dråper Balsamico og olivenolje, blir det et nydelig måltid i seg selv, eller...

les mer
Omelett med

Omelett med

fetaost og spinat Proteinrik og smakfull hurtigmat!     Omelett er mat i en fei, og det er mange måter å gjøre den litt mer spennende på. En av mine favoritter er med fetaost og spinat, to råvarer som komplimenterer hverandre godt. Til 2 porsjoner: 4-5 egg...

les mer
Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.