Hurtiglagd nytelse rik på

proteiner og gode fettsyrer!

Avokadoens mange egenskaper
har jeg nevnt tidligere:

https://spisnytlev.no/avokado-super-frukt-som-gir-helsegevinst/ ,

men en god ting kan ikke nevnes for ofte!

Spis mer av denne herlige frukten som gjør så godt og smaker så nydelig.

Kylling og avokado er en flott kombinasjon, og med saftig,
stekt kyllingbryst, salat, avokado, tomat, sitron og olivenolje er mye gjort.

Til 2 personer:
1 stk hjertesalat
2 modne avokado
1 sitron
1 dl olivenolje, kaldpresset
1 rød chili
2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
3 ss gresskarkjerner eller solsikkefrø
2 plommetomater
½ rødløk
300 g kyllingfilet
1 ss balsamikoeddik
2 ss smør
Frisk koriander eller persille

Ta kyllingfiletene ut av pakken og tørk de godt med papir.
Smør de inn med balsamikoeddik og la de ligge i romtemperatur i 10-15 min.
Stek i smør på middels sterk varme ca. 3 min på hver side. La de hvile i 10 min og skjær så i skiver.
Skyll salaten godt og legg bladene utover 2 tallerkener. Skjær rødløk i tynne strimler.
Finhakk chili og hvitløk og bland med olivenolje og saften av sitronen.
Fordel avokado i skiver utover salaten og legg kyllingen over. Skjær tomatene i biter og fordel på tallerkenene. Hell over dressingen, dryss over gresskarkjerner og urter,
Server!

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 203
Protein 10,7 g
Fett 17,2 g
Karbohydrater 1,2 g
Kostfiber 1,9 g
Jern 1,0 mg
Kalium 352 mg
Vitamin E, a-TE 2,8
Niacin, NE 5,3
Vitamin C 11 mg

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.