– godt krydret og med
et snev av hvitløk!
Nydelig julepålegg rik på fett,
proteiner og mineraler!
Lettere å lage enn du tror!
1 lammeside, ferdig utbenet
1 1/2 ss urtesalt
2 ts gelatin
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts oregano
1 ts timian
1 ss nykvernet pepper
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 løk
4 laurbærblad
Bomullstråd og stor nål
Skjær av svoren på rullen, la fettet bli igjen. Du kan få gjort dette i ferskvareavdelingen hos noen butikker.
Finhakk hvitløk og bland med alle krydderne og saltet i en bolle eller litermål.
Smør blandingen jevnt utover innsiden av rullen.
Rull kjøttet tett sammen og sy den stramt men bomullstråd.
Om du aldri har gjort det før anbefaler jeg å spørre noen som kan eller finne en filmsnutt på nettet.
Kok opp vann i en stor kjele, ha i gulrot,laurbærblad, løk og rullen.
Skru ned varmen og la rullen trekke under lokk i 2 timer.
Ta ut rullen, legg på en trefjøl. Legg en fjøl til over og noe ganske tungt, eks en kokebok oppå som press.
La stå kjølig natten over, fjern all bomullstråd og skjær i tynne skiver.
Kan fryses, men helst hel.
Grov sennep og rødbeter er godt tilbehør.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 273
Protein 16,3 g
Fett 23,2 g
Karbohydrater 0,4 g
Natrium 0,6 g
Jern 1,1 mg
Sink 2,7 mg
Selen 2,9 mg
Niacin, NE 7,9