– godt krydret og med

et snev av hvitløk!

Nydelig julepålegg rik på fett,

proteiner og mineraler!

Lettere å lage enn du tror!

1 lammeside, ferdig utbenet
1 1/2 ss urtesalt
2 ts gelatin
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts oregano
1 ts timian
1 ss nykvernet pepper
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 løk
4  laurbærblad
Bomullstråd og stor nål

Skjær av svoren på rullen, la fettet bli igjen. Du kan få gjort dette i ferskvareavdelingen hos noen butikker.
Finhakk hvitløk og bland med alle krydderne og saltet i en bolle eller litermål.
Smør blandingen jevnt utover innsiden av rullen.
Rull kjøttet tett sammen og sy den stramt men bomullstråd.
Om du aldri har gjort det før anbefaler jeg å spørre noen som kan eller finne en filmsnutt på nettet.
Kok opp vann i en stor kjele, ha i gulrot,laurbærblad, løk og rullen.
Skru ned varmen og la rullen trekke under lokk i 2 timer.
Ta ut rullen, legg på en trefjøl. Legg en fjøl til over og noe ganske tungt, eks en kokebok oppå som press.
La stå kjølig natten over, fjern all bomullstråd og skjær i tynne skiver.
Kan fryses, men helst hel.

Grov sennep og rødbeter er godt tilbehør.

Næringsinnhold:
100 g gir Kcal  273
Protein  16,3 g
Fett  23,2 g
Karbohydrater  0,4 g
Natrium  0,6 g
Jern  1,1 mg
Sink  2,7 mg
Selen  2,9 mg
Niacin, NE  7,9

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.