– og gresskarkjerner!
Nytelse med mye helse!
Like god varm som kald!
Jordskokk er en god kilde til INULIN,
som virker prebiotisk og hjelper de gode tarmbakteriene.
2 store eller 4 små porsjoner:
8 små jordskokker, ca 400 gram
50 g sellerirot
1 sjalottløk
en liten bit ingefær, ca 2 cm
50 g smør
saften av 1 appelsin
1,5 dl creme fraiche
4 dl vann
1 ts urtesalt
1/2 dl gresskarkjerner
Frisk timian
Appelsinskive til pynt
Noen typer jordskokk trenger ikke å skrelles, men skjær vekk stygge flekker.
Skjær jordskokkene i biter, ca 2 cm store.
Finhakk sjalottløken, rens og hakk selleriroten.
Skrell og riv ingefæren.
Smelt smør i en kjele, ha i løk, jordskokk, sellerirot og ingefær.
Stek på middels varme til det er mykt, men ikke brunt.
Ha i appelsinsaften, kok litt inn, ha i vann og creme fraiche.
Kok opp og la småkoke under lokk i 15-20 min, til jordskokkene er møre.
Kjør i en kjøkkenmaskin til jevn konsistens, smak til med urtesalt og eventuelt litt hvit pepper.
Server med gresskarkjerner, timian og appelsinskive.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 110
Protein 1,9 g
Fett 8,6 g
Karbohydrater 6,4 g
Kostfiber 1,2 g
Jern 1,7 mg
Kalium 235 mg
Sink 0,2 mg
Vitamin A, RAE 107
Vitamin E, a-TE 0,3