Om Spis Nyt Lev

Svanhild sitter ute på restaurant
Spis Nyt Lev drives av kostveileder og treningsinstruktør Svanhild Sunde. (f.1970)

Jeg er en livsglad matnerd som elsker å reise og bevege meg.

Mine første oppskrifter skrev jeg ned som 11-åring og som 14-åring deltok jeg på min første karatetrening. Mat, reiser, kampsport og møte med mennesker har preget livet mitt fra jeg var tenåring, og i dag gleder jeg meg over å ha disse interessene som levebrød.

Fra ulike jobber i restaurantbransjen i Trondheim, til salg, markedsføring og reiseliv på Kanariøyene, via jobb som Debio-godkjent urtebonde på en øy på Nordmøre, fant jeg veien til ernæringsstudiet takket være en helhetstenkende lege som så meg bedre enn jeg selv kunne.

Helhetstenking og gode valg.

Utgangspunktet mitt for å studere ernæring var hele tiden å kombinere kunnskap om mat og næringsstoffer med annen kunnskap om hvordan kroppen vår fungerer, for å inspirere og hjelpe andre til å ta gode valg.

I løpet av studietiden min gjorde den tidligere påviste revmatismen min (leddgikt og psoriasisleddgikt) seg stadig mer gjeldende, og jeg hadde store fysiske utfordringer som gjorde hverdagen spesielt krevende i vinter-Norge.

Det ble derfor enda viktigere for meg å se mulige sammenhenger mellom kosthold og ulike fysiske og psykiske utfordringer, samt å finne treningsformer som fungerer.

Karate og Tai Chi
Svanhild i hvit Tai Chi drakt ute ved båthavn
Etter å ha gradert til svart belte i karate ble det etter hvert svært vanskelig for meg å fortsette treningen, selv om jeg trivdes som instruktør og brukte mye tid blant annet på selvforsvar for personer med funksjonsnedsettelse.

Jeg hadde trent litt Tai Chi på Kanariøyene og i Trondheim, men våren 2013 var jeg så heldig å bli introdusert for en enestående lærer og mester, Paolo Bolaffio.

Han viste oss en måte å trene Tai Chi og (Makotokai www.makotokai.com ) karate på som gjorde det mulig for meg å fortsette med karate.

Tai Chi ble etter hvert en ny lidenskap for meg og i dag er jeg hovedinstruktør i Tai Chi i Trondheim Karateklubb (www.trondheimkarate.no ). Tai Chi og Qi Gong er en unnværlig del av min hverdag.

Fra sykdom til høyskoleutdanning.

I tillegg til å være revmatiker har jeg en aggressiv variant av den underkjente kvinnesykdommen endometriose. (http://www.endometriose.no/ ) Dette gjør hverdagen ganske uforutsigbar, og bidrar samtidig til at jeg setter ekstra stor pris på dager hvor kroppen fungerer og energinivået samsvarer med dagens gjøremål.

Våren 2010 var jeg ferdig ved Atlantis Medisinske Høgskole og kunne, etter å ha levert en bacheloroppgave om Probiotika, titulere meg Høgskolekandidat i ernæring.

Et par måneder senere åpnet nettstedet www.spisnytlev.no og uken etter fikk jeg bestilling på mitt første kurs. Siden da har jeg holdt mange ulike kurs og foredrag, truffet mange enkeltpersoner og familier som klienter til kostveiledning og sett mange ulike bedriftskantiner.

Jeg holder meg kontinuerlig oppdatert om ernæring og har lært mye av andre næringsdrivende i samme og i andre fagfelt.

Mennesker er inspirerende

Alt i alt er jeg svært takknemlig for å kunne jobbe med mat, ernæring, helse og funksjonell trening, for at jeg fikk muligheten til å lære Tai Chi og Qi Gong, men mest av alt for alle menneskene jeg møter på min vei, og som jeg alltid lærer noe av.

Som instruktør i fallforebyggende trening gjennom Trondheim Kommunes Sterk og Stødig https://www.trondheim.kommune.no/sterkogstodig/ , møter jeg ukuelige seniorer mellom 67-97 år, som hver uke viser meg at alt er mulig, bare man ikke gir opp!

Jeg håper du får glede av mine nettsider og at jeg kan bidra med inspirasjon til matglede og bevegelse i din hverdag!

Hilsen
Svanhild

Glade kursdeltakere på matkurs
Gruppebilde fra treningssamling
Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.