Oppskrifter

Glutenfrie Godsaker

Glutenfrie Godsaker

I GLUTENFRIE GODSAKER har jeg samlet mine beste oppskrifter fra  www.spisnytlev.no, og mange av disse har jeg brukt på mine kurs i glutenfri matlaging. Glutenfri ferdigmat, melblandinger og halvfabrikata som fås kjøpt, er ofte høyglykemiske og fattige på...

les mer
Glutenfrie vafler

Glutenfrie vafler

Glutenfrie, proteinrike havrevafler med kesam Supert som frokost, kveldsmat eller på tur! 10-12 plater 4 egg 4 dl kesam 3 dl havregryn 1 ts salt 2 ts honning 1 ts kardemomme Mikses med stavmikser til alt er jevnt blandet. La stå og svelle i minst 30 minutter i...

les mer
Eggpasta – et godt alternativ

Eggpasta – et godt alternativ

Pasta all'uovo   Proteinrik pasta med herlig smak! Lettvint, smakfullt og sunnere enn du tror!   Pasta med egg (Pasta all’uovo) inneholder mer protein enn vanlig tørket pasta. Mange kjenner kun til pasta med egg som fersk pasta, men det finnes flere...

les mer
Mer fisk til folket!

Mer fisk til folket!

Spis mer sjømat i hverdagen! Nyt av fordelene havets goder gir: Omega-3 Vitamin D Sink & Selen Smak!   I min hverdag som kostveileder og kursholder er det en ting jeg brenner spesielt for, og det er at vi alle skal velge mer fisk som en del av vår daglige...

les mer
Vongole

Vongole

Pasta Vongole Eller den norske varianten: Hjerteskjell Veldig godt og utrolig enkelt!       Mange har som meg latt seg begeistre over den friske, saftige smaken til vongole-skjellene som gjerne serveres med spaghetti i Italia. Norske hjerteskjell er...

les mer
Proteinlapper

Proteinlapper

(vafler/pannekaker) Enkle, gode og sunne Glutenfrie og lav-FODMAP Kan lages salte eller søte og passer like godt til frokost som til kvelds!   Foto: Elise Olsen #MUAeliseolsen   Disse lappene kan like gjerne stekes i vaffeljern eller lages større som...

les mer
Linsegryte med

Linsegryte med

byggris-salat Aprikos, ingefær og nykål gir frisk smak, fiber og antioksidanter Linser og bygg er perfekt kombinasjon av plante-protein.     Dette er en rett som ble til ut fra prinsippet «man tager hva man haver». Litt bygg-gryn, en stk nykål, noen...

les mer
Festlig kake

Festlig kake

med deilig vaniljekrem   - Gluten og laktosefri Lett å lage og kan fryses!   Enkelte anledninger krever en frisk og smakfull kake, og siden mange har allergier og intoleranser, kan det være greit med et gluten og laktosefritt alternativ. Her har jeg brukt...

les mer
Fargerik salat

Fargerik salat

med mye smak! Avokado, granateple, kidneybønner, tomat, mais, paprika og friske spirer,- med en dressing av sitron, olivenolje og en dæsj chili.   Avokado og bønner gir protein, fettsyrer og fylde til salaten. Granateple bidrar med sødme og masse vitaminer! Til 2...

les mer
Eltefritt speltbrød

Eltefritt speltbrød

med hele flak   Saftig, sprøtt, luftig, lettvint og utrolig godt!     Dette brødet er bakt med finmalt spelt, grovmalt spelt og hele speltflak. Oppskriften gir 2 store brød med god holdbarhet. Du trenger: 6 dl fin steinmalt spelt 6 dl sammalt spelt 5 ss...

les mer
Fiskesuppe med tomat

Fiskesuppe med tomat

Eller Tomatsuppe med fisk?   Uansett, veldig godt!     Denne herlige suppa har nydelig smak av fennikel, gulrot og purre, i tillegg til at den har en tomatbase som gjør den fyldig og smakfull. Her har jeg brukt seifilet, men den egner seg til all slags...

les mer
Herlig frokostsmoothie

Herlig frokostsmoothie

med bringebær og havre   Så enkelt, så godt!   Melkefri, vegan og full av næring.   Denne deilige, kremete smoothien er min nye frokostfavoritt! Om du foretrekker grøt til frokost, kan du rett og slett lage smoothien kvelden i forveien og ha i en...

les mer
Sesamkjeks

Sesamkjeks

med urter, havre og chiafrø Perfekt til ostebordet eller som snacks   Disse kjeksene er enkle å lage, holdbare og smaker utrolig godt.   Til 40 kjeks: 3 dl sesamfrø med skall 2 dl økologisk/glutenfri havregryn 1 ss Fiberhusk 2 dl sesammel 2 ss Chiafrø...

les mer
Søtpotetsalat

Søtpotetsalat

  med fennikel, druer og masse grønt! Fargerik og supersunn smaksbombe!   Denne herlige, saftige salaten lagde jeg i forbindelse med en reportasje om dyrkeskapet mitt, Urban Cultivator. Kombinasjonen søtpotet og fennikel er deilig, spesielt når grønnsakene...

les mer
Appelsinmuffins

Appelsinmuffins

med gurkemeie Saftige, glutenfrie og veldig gode! Kostfiber, jern og vitamin C     Påskegodt som kan nytes med god samvittighet! I månedene frem mot vår bugner butikkene av saftige, søte appelsiner. Flere butikker tilbyr også økologiske appelsiner, og er du...

les mer
Chiafrø og cashew-pai

Chiafrø og cashew-pai

  Vegan & glutenfri Full av smak, fiber og nyttige næringsstoffer! Her i enkle porsjons paiformer. Paiene kan fryses og hurtig tines opp igjen. Til 6 små paier eller 1 stor: Bunn 2 ss linfrø 4 ss Chiafrø, ferdig bløtlagt 4 ss glutenfri havre 2 ss Kokosolje...

les mer
Reinsdyrfilet med

Reinsdyrfilet med

kremet soppsaus, gulrotpuré og rødløkskompott. På oppfordring deler jeg tilberedningen av forrige helgs middag. Den ble inntatt i trivelige omgivelser på Tustna, sammen med min kjære og en bedre italiensk rødvin. Naturlig nok kommer denne uten kaloriangivelser, da jeg...

les mer
Squash-pasta

Squash-pasta

Grønn, sunn og veldig god! Her med kremet soppsaus og mye friske urter. Squash er en mild og anvendelig grønnsak, som inneholder mye vann,  en del antioksidanter, kalium, folat og vitamin C (forutsatt at du spiser skallet). Som et alternativ til vanlig pasta er den...

les mer
Wrap med

Wrap med

Avokado, feta og tomat Sunn hurtigmat på 1-2-3! Disse wrapsene er superenkle å lage, smaker utrolig godt og er full av nyttige næringsstoffer.   Flere av de ferdige, grove tortillalefsene som selges har helt ok næringsinnhold, men for en glutenfri vegan-variant...

les mer
Pannestekt skrei med

Pannestekt skrei med

Rotmos og rosenkål Sunn sesongmat med fargerikt tilbehør for helse og humør!     Nå er torsken her, og den er naturlig rik på tryptofan, en aminosyre som øker kroppen nivå av serotonin, som igjen kan bidra til et bedre humør. Så spis fisk og vær glad! Her...

les mer
Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.