Lavkarbo-rett, – full av vitamin A og D!
Til middag, som pålegg eller festmat!
700 gram laksefilet
4 egg
2 dl kremfløte
100 gram smør
1 ts urtesalt
1/2 ts hvit pepper
1 ts malt ingefær
1 ts malt muskatnøtt
1 potte eller bunt gressløk
Dill
Del laksen i små biter og ha i en foodprocessor sammen med urtesaltet
Kjør maskinen til fisken er finhakket.
Del eggene i plommer og hviter.
Ha i eggehvitene en i gangen mens maskinen går på svak fart, og så fløten
Bland i smør og eggeplommer, samt krydder og hakket gressløk (du kan også klippe gressløken med en saks).
Bland til farsen er jevn og sett den så kaldt minst en halv time.
Varm ovnen til 175 grader og sett inn en langpanne halvfull med vann
Ta farsen ut av kjøleskapet. Smør en avlang form på ca 1,5 liter, bruk gjerne bakepapir, da er terrinen lettere å få ut. Du kan også dekke formen med tynne skiver røkt laks.
Fyll i farsen, jevn ut overflaten, dekk til med bakepapir og stek i vannbad i 45 min.
Avkjøl før den skjæres i skiver.
Smaker nydelig med en saus av rømme og ørretrogn!
Næringsinnhold:
100 gram gir 245 Kcal
Protein 13,6 g
Fett 21 g
Karbohydrat 0,6 g
Vitamin A, RAE 216,5
Vitamin D 5,7 μg
Vitamin E, a-TE 2,2
Niacin, NE 7
Fosfor 187 mg