Fargerikt, økologisk, innovativt og smakfullt!

I år som i fjor tilbragte jeg noen timer på åpningsdagen til Trøndersk Matfestival.

Stadig flere lokale produsenter kommer til, og denne gangen kunne festivalen skilte med hele 153 produsenter.

Jeg har noen favoritter jeg alltid besøker, men prøvde også en del av de nye. Et spesielt innovativt, og smakfullt produkt, er Ølsprøtt, som var omtalt i Adresseavisen. Melhus bakeri utnytter mesken som blir til overs etter ølbrygging, og har laget en type snacks som smaker godt både alene og som tilbehør til ost – og ikke minst til øl.

Rørvik Fisk har produsert fiskeprodukter siden 1927, og jeg falt for den lekre gavepakningen med røkelaks.

Rørosrein har et godt utvalg produkter, men for meg er Bare Rein den reneste supermat. Spekepølsa inneholder kun reinsdyrkjøtt, solbærsaft (!), salt og krydder.

Hitra Gårdsmat lager alltid nydelige oster av økologisk, upasterurisert melk. En av mine favoritter er Kristines Myke, en deilig hvitmuggost som kan minne litt om Camembert, men med en rund og fin smak. Blå er også produsert på upasteurisert melk og er en utmerket dessert ost. Prøv den med multer eller solbærsyltetøy.

Sæther Gård stiller med økologiske grønnsaker, og det kunne gjerne vært flere av. Deres fennikel var dobbelt så stor som de andre, kostet kun kr 20,- pr stk og smakte fortreffelig! Jeg brukte litt av den revet i en frisk råkostsalat med gulrot, eple og blomkål. Herlig tilbehør til grillmat.

Frosta har som vanlig et herlig utvalg grønnsaker, selv om det gjerne kunne vært mer økologisk.

Jeg gleder meg til å smake på alt – anbefaler dere alle å kjenne deres besøkelsestid og komme dere avgårde på festivalen. Mange av produsentene har gode tilbud, og flere ting er billigere enn i butikk.

Så ut og smak, løp og kjøp!

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.