Nyt høstens smaker!
Eple og tyttebærkompott gir det lille ekstra!
Proteiner, jern og sink!
Ca 1 kg fersk utbenet, surret lammestek
4-5 fedd hvitløk
1 potte fersk rosmarin
1 ss smør
1 liten løk
2 dl Crema de Balsamico
5 dl kjøttkraft
6-10 knuste enebær
timian
1 eple
1 dl frosne tyttebær
1 ss sukrin eller brunt sukker
Skjær hvitløk i skiver og dytt inn i flest mulig steder steken sammen med rosmarin.
Brun steken på alle sider i en panne, gni den inn med litt crema de balsamico og legg den i en form i stekeovnen på svak varme (80 grader) i 4-5 timer. Bruk gjerne steketermometer, ved 55 grader er den fin og rosa.
Hakk løken fint og fres den gyllen i smøret, tilsett kraft, crema de balsamico, timian og enebær. Om du har rødvin eller portvin i sausen blir det veldig bra. Honning er også godt i. La den koke til den tykner, sett så på lokk og skru ned varmen.
Tyttebærene røres med sukrin eller sukker. Eplet skrelles og deles i biter, og moses sammen med tyttebær for eksempel med en stavmikser.
Steken må hvile 15 min før du skjærer den opp i skiver.
Bruk varme tallerkener, legg på saus, så stek og kompott. Server med de grønnsakene du liker best!
Næringsinnhold: (basert på asparges som tilbehør)
100 gram gir 184 Kcal
Protein 12,6 g
Fett 11,3 g
Karbohydrat 5 g
Jern 1,1 mg
Sink 2,1 mg