Mango-karamellpudding
Lag – Spis – Nyt!
2 egg
2 eggeplommer
1 vaniljestang
3 dl kremfløte (eller fet kokosmelk)
1 rød chili
2 dl rårørsukker
2 mango
saften av 1/2 sitron
Pisk egg og eggeplommer med fløten, ha i vaniljestangen og varm opp til kokepunktet på svak varme. Ta ut vaniljestangen.
Mos 1 stk mango (med en stavmikser, foodprocessor eller med en gaffel), fjern frøene fra chilien, hakk den fint og ha mango og chilien i den varme eggeblandingen.
Smelt sukkeret på middels varme og glaser 6 små porsjonsformer.
Fyll formene halvfulle med egge/mangoblanding og stek i vannbad nederst i ovnen i 30 min på 180 grader.
Avkjøl. Mos den andre mangoen fint og ha i sitronsaft. Legg mosen som et lokk over hver form.
Server med granateple eller bringebær.
Næringsinnhold:
100 g gir 196 Kcal
Protein 2,9 g
Fett 12 g
Karbohydrat 18,7 g
Vitamin A, RAE 238
Vitamin C 23 mg