– med avokado og tsatsiki!
Lavkarbo med det sunne fettet!
Til 2 personer:
2 stk laksefileter, ca 125 g hver
2 ss jomfru olivenolje
1 stk avokado
3 dl matyoghurt/gresk yoghurt
1/3 agurk
1 kløft hvitløk
saften av 1/2 sitron
5 skiver soltørket tomat
Bladsalat
Persille eller basilikum til pynt
Legg laksefiletene i en ildfast form, drypp over litt sitronsaft og olivenolje og bak i ovnen på 100 grader i 20-30 min mens du lager resten. (tiden avhenger av om hvor godt stekt du vil ha de og om de er tint)
Riv agurken på et rivjern og legg den på et tørkepapir. Strø litt salt over (maks1/2 ts) og legg et tørkepapir over. La den ligge i 5 min, press ut vannet og rør den inn i yoghurten sammen med presset hvitløk.
Skyll salaten, skjær soltørrede tomater i tynne skiver. Skjær avokadoen i tykke skiver og press sitronsaft over.
Server den bakte laksen med tsatsiki, avokado og salat.
Næringsinnhold:
100 g gir 160 Kcal
Protein 9,3 g
Fett 12,9 g
Hvorav umettet 8,5g
Karbohydrat 1,4 g
Vitamin E, a-TE 2