Som egen rett eller tilbehør!
Full av mineraler,proteiner og fytoøstrogener!
2.5 dl tørkede grønne linser
dl jomfru olivenolje
1 glass eller 1 pose soltørkede tomater
2 ss pesto
200 gram fetaost
grovmalt svart pepper
basilikum til pynt
Ha linsene i en kjele, hell på 1 l vann, kok opp og la koke i 10 min.
Sil av av vannet, rør inn olivenolje og pesto.
Hakk soltørrede tomater i strimler og fetaosten i terninger, bland i linsene.
Kvern pepper over og pynt med basilikum
Næringsinnhold pr 100 gram:
250 Kcal
Protein 10,6 g
Fett 17,8 g
Hvorav umettet 11 g
Karbohydrater 10,4 g
Kostfiber 4 g
Jern 1,8 mg
Fosfor 199 mg
Kalium 488 mg
Vitamin E alfa-TE 2,6