Med risotto og kremet saus!
Full av proteiner og mineraler!
1 stk kalkunfilet, ca 1 kg
 2 dl bygg-gryn
 1 fedd hvitløk
 2 ss olivenolje
 6 store sjampinjonger (el 10 små)
 litt revet parmesan og nykvernet pepper
Til saus:
 1 ss smør el rapsolje
 1 liten løk
 1 fedd hvitløk
 1 chili
 1 dl rødvin (kan sløyfes)
 1/2 boks herm tomat (hvis du ikke har vin, bruk hele boksen)
 2 dl creme fraiche
Fres kalkunfileten i en panne på alle sider, slik at kjøttet lukkes. Legg i en ildfast form og stek i ovn på 150 grader i ca 30 min. (avhengig av størrelse).
Hakk løk, hvitløk og chili fint og fres på middels varme i en en kasserolle. Hell på vin og/eller tomat, rør inn creme fraiche og la putre på svak varme mens du lager risotto.
Kok opp bygg-gryn med 1 liter vann, la koke i 15-20 min, hell av vannet. Skjær sopp i skiver, hakk hvitløk og brun i en panne. Ha i olivenolje og bland alt i byggrisen. Strø over parmesan.
Skjær kalkunfileten i skiver og server med saus, byggrisotto og salat med avokado og tomat.
Næringsinnhold:
100 g gir 175 Kcal
 Protein  14,7 g
 Fett  10,4 g
 Karbohydrater  5 g
 Kostfiber  1,4 g
 Kalsium  57 mg
 Vitamin A, RAE  8,3
 Vitamin E, a-TE  1,1
 Niacin, NE  7,5
 
					 
												