Med risotto og kremet saus!
Full av proteiner og mineraler!
1 stk kalkunfilet, ca 1 kg
2 dl bygg-gryn
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
6 store sjampinjonger (el 10 små)
litt revet parmesan og nykvernet pepper
Til saus:
1 ss smør el rapsolje
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 chili
1 dl rødvin (kan sløyfes)
1/2 boks herm tomat (hvis du ikke har vin, bruk hele boksen)
2 dl creme fraiche
Fres kalkunfileten i en panne på alle sider, slik at kjøttet lukkes. Legg i en ildfast form og stek i ovn på 150 grader i ca 30 min. (avhengig av størrelse).
Hakk løk, hvitløk og chili fint og fres på middels varme i en en kasserolle. Hell på vin og/eller tomat, rør inn creme fraiche og la putre på svak varme mens du lager risotto.
Kok opp bygg-gryn med 1 liter vann, la koke i 15-20 min, hell av vannet. Skjær sopp i skiver, hakk hvitløk og brun i en panne. Ha i olivenolje og bland alt i byggrisen. Strø over parmesan.
Skjær kalkunfileten i skiver og server med saus, byggrisotto og salat med avokado og tomat.
Næringsinnhold:
100 g gir 175 Kcal
Protein 14,7 g
Fett 10,4 g
Karbohydrater 5 g
Kostfiber 1,4 g
Kalsium 57 mg
Vitamin A, RAE 8,3
Vitamin E, a-TE 1,1
Niacin, NE 7,5