Med risotto og kremet saus!

Full av proteiner og mineraler!

1 stk kalkunfilet, ca 1 kg
2 dl bygg-gryn
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
6 store sjampinjonger (el 10 små)
litt revet parmesan og nykvernet pepper

Til saus:
1 ss smør el rapsolje
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 chili
1 dl rødvin (kan sløyfes)
1/2 boks herm tomat (hvis du ikke har vin, bruk hele boksen)
2 dl creme fraiche

Fres kalkunfileten i en panne på alle sider, slik at kjøttet lukkes. Legg i en ildfast form og stek i ovn på 150 grader i ca 30 min. (avhengig av størrelse).

Hakk løk, hvitløk og chili fint og fres på middels varme i en en kasserolle. Hell på vin og/eller tomat, rør inn creme fraiche og la putre på svak varme mens du lager risotto.

Kok opp bygg-gryn med 1 liter vann, la koke i 15-20 min, hell av vannet. Skjær sopp i skiver, hakk hvitløk og brun i en panne. Ha i olivenolje og bland alt i byggrisen. Strø over parmesan.

Skjær kalkunfileten i skiver og server med saus, byggrisotto og salat med avokado og tomat.

Næringsinnhold:

100 g gir 175 Kcal
Protein  14,7 g
Fett  10,4 g
Karbohydrater  5 g
Kostfiber  1,4 g
Kalsium  57 mg
Vitamin A, RAE  8,3
Vitamin E, a-TE  1,1
Niacin, NE  7,5

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.