Perfekt til ost og julepålegg!

Julekrydder gir smak & farve og er fulle av antioksidanter!

100 g smør
2 dl honning eller sirup
2 dl vørterøl eller juleøl
3 dl kefir (eller annen syrnet melk)
3 dl vann
300 g siktet hvetemel
300 g siktet rugmel
100 g sammalt hvete
100 g sammalt rug
100 g rosiner
1 ts gurkemeie
1 ts nellik
1 ts allehånde
1 ts ingefær ( du kan også bruke kardemomme)
1/2 pk fersk gjær

Smelt smør og sirup på middels varme, tilsett væsken og varm til ca 37 grader
Bland det tørre, løs opp gjæren i væsken og elt deigen godt sammen. Hev til dobbelt størrelse under plast. (Ca 45 min).
Bak ut til 4 runde brød, etterhev i 30-40 min.
Stek på varm luft 180 grader eller vanlig komfyr 200 grader i 45 min.

Næringsinnhold:
100 g gir 233 Kcal
Protein  4,7 g
Fett  5,4 g
Karbohydrater 38,7 g
Kostfiber  3,6 g
Jern 1,1 g

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.