Torsk i kokos                                  

Nydelig fiskegryte på en halvtime!

Full av smak, proteiner og mineraler!

Til 2 personer:

400 gram frossen torskefilet (i blokk eller biter)

1 boks kokosmelk (400 ml)

2 ss rapsolje, kaldpresset

1/2 løk

1-2 fedd hvitløk

1 bit frisk ingefær, ca 4 cm

1 rød chili

1/2 sitron eller 1 hel lime

1 dl sterk fiske- eller grønnsakbuljong

2 gulrøtter

1/2 purre

50 gram cashewnøtter

frisk koriander

Hakk løk, hvitløk og chili fint. Fjern frøene fra chilien, ellers blir det veldig sterkt. Skrell og riv ingefæren.

Rør dette sammen med oljen over middels varme i en kjele til det er blankt, men ikke brunt. Hell over saften av sitronen eller limen, og så buljongen. La dette koke et par minutter.

Tilsett nesten all kokosmelken, men la ca 1 dl være igjen. Varm opp til det koker, senk varmen til middels svak og legg i fisken i biter. La trekke i ca 5 min under lokk, det må ikke koke.

Mens fisken trekker kutter du gulrøttene og purre i tynne strimler og hakker nøtter og koriander.

Rør grønnsakene forsiktig inn, og la det trekke med et par minutter.

Hell på resten av kokosmelken og strø cashewnøtter og koriander på til slutt.

Kan nytes sammen med litt ris, glassnudler eller som den er! Smaker best i godt selskap!

Næringsinnhold pr 100 g:

147 Kcal

Protein 8.6 g

Fett 11 g

Karbohydrat 2,8 g

Magnesium 41 mg

Fosfor 131 mg

Selen 12,6 µg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.