Torsk i kokos
Nydelig fiskegryte på en halvtime!
Full av smak, proteiner og mineraler!
Til 2 personer:
400 gram frossen torskefilet (i blokk eller biter)
1 boks kokosmelk (400 ml)
2 ss rapsolje, kaldpresset
1/2 løk
1-2 fedd hvitløk
1 bit frisk ingefær, ca 4 cm
1 rød chili
1/2 sitron eller 1 hel lime
1 dl sterk fiske- eller grønnsakbuljong
2 gulrøtter
1/2 purre
50 gram cashewnøtter
frisk koriander
Hakk løk, hvitløk og chili fint. Fjern frøene fra chilien, ellers blir det veldig sterkt. Skrell og riv ingefæren.
Rør dette sammen med oljen over middels varme i en kjele til det er blankt, men ikke brunt. Hell over saften av sitronen eller limen, og så buljongen. La dette koke et par minutter.
Tilsett nesten all kokosmelken, men la ca 1 dl være igjen. Varm opp til det koker, senk varmen til middels svak og legg i fisken i biter. La trekke i ca 5 min under lokk, det må ikke koke.
Mens fisken trekker kutter du gulrøttene og purre i tynne strimler og hakker nøtter og koriander.
Rør grønnsakene forsiktig inn, og la det trekke med et par minutter.
Hell på resten av kokosmelken og strø cashewnøtter og koriander på til slutt.
Kan nytes sammen med litt ris, glassnudler eller som den er! Smaker best i godt selskap!
Næringsinnhold pr 100 g:
147 Kcal
Protein 8.6 g
Fett 11 g
Karbohydrat 2,8 g
Magnesium 41 mg
Fosfor 131 mg
Selen 12,6 µg