Lavkarbo-rett, –  full av vitamin A og D!

Til middag, som pålegg eller festmat!

700 gram laksefilet

4 egg

2 dl kremfløte

100 gram smør

1 ts urtesalt

1/2 ts hvit pepper

1 ts malt ingefær

1 ts malt muskatnøtt

1 potte eller bunt gressløk

Dill

Del laksen i små biter og ha i en foodprocessor  sammen med urtesaltet

Kjør maskinen til fisken er finhakket.

Del eggene i plommer og hviter.

Ha i eggehvitene en i gangen mens maskinen går på svak fart, og så fløten

Bland i smør og eggeplommer, samt krydder og hakket gressløk (du kan også klippe gressløken med en saks).

Bland til farsen er jevn og sett den så kaldt minst en halv time.

Varm ovnen til 175 grader og sett inn en langpanne halvfull med vann

Ta farsen ut av kjøleskapet. Smør en avlang form på ca 1,5 liter, bruk gjerne bakepapir, da er terrinen lettere å få ut. Du kan også dekke formen med tynne skiver røkt laks.

Fyll i farsen, jevn ut overflaten, dekk til med bakepapir og stek i vannbad i 45 min.

Avkjøl før den skjæres i skiver.

Smaker nydelig med en saus av rømme og ørretrogn!

Næringsinnhold:

100 gram gir 245 Kcal

Protein  13,6 g

Fett  21 g

Karbohydrat 0,6 g

Vitamin A, RAE  216,5

Vitamin D  5,7 μg

Vitamin E, a-TE  2,2

Niacin, NE  7

Fosfor 187 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.