Kjempegode, sprøe knekkebrød som er enkle å lage, og fulle av fiber, mineraler og gode fettsyrer!
7 dl vann og 2,5 dl linfrø
– kjøres i en blender eller foodprocessor til linfrøene er knust og væsken har en litt grøtaktig konsistens
2 dl solsikkefrø
1,5 dl sesamfrø
5 dl glutenfri havre
1 ts urtesalt (kan sløyfes)
Røres inn i blandingen
Alt smøres tynt og jevnt utover 3 stekeplater med slikkepott
Lag ruter i deigen med en kniv før steking, så er det lettere å bryte fra hverandre etter steking.
Stekes på varmluft 170-180 grader i 30-40 min til de begynner å få farge.
For å få de mest mulig sprø er det lurt å ta ut
platene fra ovnen og snu knekkebrødene slik at de kan steke videre ca 10 min på andre siden.
Avkjøl på rist og oppbevar i en boks.
Næringsinnhold:
100 g gir 217 Kcal
Protein 8 g
Fett 13,9 g
(hvorav flerumettet 7,9 g)
Karbohydrater 11,4 g
Kostfiber 7,7 g
Jern 3,4 mg
Magnesium 104 mg
Vitamin E, alfa-TE 3,1
Folat 26