Varmende vintermat!

Lavkarbo full av vitaminer!


500 g kjøttdeig (av storfe, vilt eller kylling)
2 spisspaprika
1 vanlig rød paprika
2 løk
1 rødløk
4 fedd hvitløk
1 chili
3 ts paprikapulver
1 boks hermetiske tomater
3 dl vann
1 dl kjøttkraft (eller buljong)
2 dl rødvin (kan sløyfes)
2 ss rapsolje
50 g smør

Creme fraiche til servering

Hakk løk, hvitløk, chili og paprika fint. om du har en foodprocessor kan du godt bruke den til hakkingen.
Fres kjøttdeigen i en gryte, ha i de finhakkede grønnsakene og la det frese i 5 min på middels sterk varme. Hell over vin.
Hvis du ikke har vin, hell over tomatene og vann og la det koke uten lokk i 15 min. Ha i kjøttkraften og sett på lokk.
Denne retten blir bedre jo lenger den koker. La den koke i minst en time, gjerne i 4. Du kan sette den i stekeovnen på
70 grader over natten eller mens du er på jobb om dagen.
Rør inn creme fraiche ved servering. Hardkokte egg er godt til.

Næringsinnhold:

100 g gir 121 Kcal
Protein  6,5 g
Fett 9,1 g
Karbohydrat 3 g
Jern 1 mg
Vitamin E, a-TE  1,6
B6  0,2 mg
Vitamin C  44 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.