Spicy, saftig og veldig sunn!
Vitamin D, A og de gode fettsyrene!
500 g laksefilet
1 rød chili (og gjerne en grønn også)
1 bit frisk ingefær, ca 3 cm
3 dl kremfløte
1 boks hermetisk tomat
1-2 ts garam masala krydder
1 brokkoli
250 g frisk spinat
1 lime
Skjær laksefiletene i små stykker, hakk chili, riv ingefær og ha alt i en foodprocessor.
Kjør til massen er finhakket og samler seg. Lag burgere, ca 1 1/2 cam tykke.
Kok opp fløten på middels varme, ha i krydder og tomat og skru ned på svak varme. Sausen skal småputre i ca 10 min.
Skyll spinaten og legg den i et dørslag. Hell kokende vann over (vannkoker).
Skjær brokkolien i buketter, legg i et dørslag og hell kokende vann over.
Legg spinaten og brokkolien i en kjele med litt smør i og hold varm på svak varme.
Stek lakseburgerne på sterk til middels sterk varme i 30 sek på hver side.
Server med saus, spinat, brokkoli og lime.
Næringsinnhold:
100 g gir 136 Kcal
Protein 7,4 g
Fett 11,5 g
Karbohydrater 1,8 g
Vitamin A, RAE 156
Vitamin D, ug 2,5
Vitamin E, a-TE 1
Folat, ug 44
Vitamin C 26 mg