Sunt snadder til helga!
Antioksidanter og fiber!
300 g smør
2 dl sukrin
2 egg
3 dl sammalt hvete
1 dl havregryn
1 dl mandler, hakkede
1 dl mandler, malte
1 dl valnøtter, hakkede
1 knust vaniljestang (kan sløyfes)
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
200 g mørk sjokolade, helst 70% kakao
2 dl frosne bær, f.eks blåbær og solbær
Sett stekeovnen på 170 g varmluft.
Rør smør og sukrin lett og luftig, rør inn eggene.
Bland alt det tørre og ha det i røren.
Hakk sjokoladen i små biter og bland inn sammen med bærene.
Sett små topper med teskje på plater med bakepapir. Du kan også rulle ut deigen til en pølse og skjære skiver.
Stek i varmluft 2 og 2 plater i gangen, ca 20 min.
I vanlig stekeovn bruker du 160 grader og steker en og en plate i 15 min.
Næringsinnhold:
100 g gir 459 Kcal
Protein 8,2 g
Fett 36,5 g
Karbohydrat 22,6 g
Kostfiber 4,7 g
Kalium 219 mg
Magnesium 83 mg
Sink 1,5 mg
Vitamin A, RAE 340
Vitamin E, a-TE 4,1