Snadder til helga eller hverdagskos?
Sunt og godt for liten og stor!
3 dl sammalt fin hvete eller spelt
150 g kaldt smør i terninger
2 ss kaldt vann
300 g kyllingfilet
2 fedd hvitløk
1 løk
2 stilker stangselleri
1 rød chili
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 ss oregano
1 dl creme fraiche eller kesam
3 egg
200 g revet ost, gjerne jarlsberg
Kjør mel og smør til det er finkornet i en foodprocessor, hell i vannet og kjør til deigen samler seg.
Kjevle eller trykk deigen ut i en paiform, ca 24 cm i diameter. Prikk deigen og sett den kjølig.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær kyllingfiletene i små biter, hakk løk, hvitløk, selleri og chili.
Fres alt på middels varme i litt smør eller olje, ha på oregano og rør inn tomatene og creme fraiche.
La putre på svak varme mens du river osten.
Ta fyllet av varmen og rør inn eggene.
Stek paiskallet først i 10 min, ha deretter i fyllet, strø på osten og stek videre i 25 min.
Server med salat.
Næringsinnhold:
100 g gir 203 Kcal
Protein 10,9 g
Fett 14,5 g
Karbohydrat 6,7 g
Kostfiber 1,6 g
Kalsium 111 mg
Sink 1,1 mg
Vitamin A, RAE 199
Vitamin E, a-TE 1,3
Niacin, NE 5,2