Saftig, sunn og helt uten mel!
Lite karbohydrater – mye betakaroten og E!
5 eggehviter
2 egg
250 g mandler
200 g mørk sjokolade, minimum 70% kakao
100 g Sukrin
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
50 g Gojibær
100 g valnøtter
100 g kaldpresset kokosfett
100 g smør
Mal mandler og sjokolade fint i en foodprocessor, tilsett krydder og bakepulver.
Stivpisk eggehvitene, pisk eggene for seg.
Smelt fettet på svak varme, hakke valnøttene grovt.
Bland alt sammen og hell i en liten langpanne eller en rund form 25 cm i diameter.
Stek på nederste rille på 180 grader i 30-35 minutter
Lag gjerne glasur av 100 g mørk sjokolade, 50 g kokosfett og 50 g sukrin melis
Kaken kan bli litt ryen først, men setter seg etterhvert og er svært holdbar.
Næringsinnhold:
100 g gir 449 Kcal
Protein 11,5 g
Fett 39,6 g
Karbohydrat 11,7 g
Kostfiber 4,2 g
Jern 1,6 mg
Sink 1,2 mg
Betakaroten 316 ug
Vitamin E, a-TE 6,0