Spicy, sprø og full av gode saker!
Forrett, middag eller snacks!
1 renset krabbeskjell, gir ca 150 g krabbekjøtt
100 g bønnespirer
1 dl kokt quinoa eller sesamfrø
2 ss rismel(eller 1 ss mel)
2 stk vårløk
bit frisk ingefær, ca 4 cm
1 kinesisk hvitløk, eller 2 fedd vanlig hvitløk
1 egg
1/2 ts Sambal oelek (eller annen sterk chilisaus)
Rapsolje til steking
frisk koriander
Saus:
1 lime
2 ss soyasaus
1 ts sukrin, eller 2 ts honning
1 chili
Ha krabbekjøttet i en bolle.
Hakk bønnespirer, vårløk og hvitløk fint, riv ingefæren og ha alt sammen med krabben.
Bland i egg, quinoa og chilisaus.
Settes med teskje i varm olje og stekes på middels varme.
Saus:
Press lime i soyasaus, rør inn sukrin eller honning og hakket chili.
Server gjerne med hakket koriander og litt salat.
Næringsinnhold:
100 g gir: 166 Kcal
Protein 10,5 g
Fett 11,7 g
Karbohydrater 4,1 g
Kostfiber 1,8 g
Jern 2 mg
Sink 2,5 mg
Vitamin A, RAE 89
Vitamin E, a-TE 2,8
Niacin, NE 3,2
Folat 51 ug
Vitamin C 35 mg