Kjempegodt alternativ til pasta!
Raskt og lettlagd med protein, fiber og folat!
100 gram (ca 1,5 dl) svartøyde bønner legges i vann over natten
3 ss jomfru olivenolje
4 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
1 stk rød chili
5 stk sjampinjong eller aromasopp (kan sløyfes eller erstattes med kjøttdeig el tunfisk)
1 ts tørket oregano timian eller basilikum
1 boks hermetisk tomat, hakket
100 gram revet hvit ost
Frisk basilikum og persille
Hell vannet av bønnene og sett de til side.
Hakk hvitløk, chili og stangselleri fint.
Skjær hver sopp i to, og skjær så hver halvdel i tynne skiver.
Stek alt i olivenolje på middels varme sammen med oregano, det skal ikke bli brunt.
Hell over tomatene og la det putre på middels varme i 5 min.
Rør inn bønnene, ha på revet ost og hakkede friske urter, sett på lokk.
Når osten er smeltet er det ferdig!
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 132
Protein 7,2 g
Fett 7,7 g
Karbohydrater 7,1 g
Kostfiber 2,9 g
Vitamin A, RAE 53,8
Vitamin E, a-TE 1,3
Folat 74
Vitamin C 12 mg