– med ingefær, chili og gurkemeie!

Fargerik antioksidantbombe!

Kveldskos  for kalde høstkvelder!

2 rødbeter ( eller 1 stor, totalt ca 250 g)
2 gulrøtter
1 løk
1 bit fersk ingefær, ca 5 cm
1 rød chili
100 g smør
1 ts gurkemeie
4 dl tørr hvitvin/sherry eller vann
1 dl seterrømme eller creme fraiche
1 dl gresk yoghurt eller rømme
frisk timian
urtesalt

Ta frem to kasseroller og smelt halvparten av smøret i hver på middels varme,
mens du finhakker løk og chili, og river ingefæren.
Ha halvparten av løken i hver kasserolle, ha så chili og gurkemeie i den ene og ingefær i den andre.
Skjær rødbeter og gulrøtter i terninger, ca 1 cm.
Ha rødbetene i kasserollen med ingefær og gulrot i den med chili.
Fres på middels varme i et par minutter, hell over 2 dl vin i hver kasserolle,
skru opp varmen og la det koke inn til det halve. (5-10 min)
Skru ned varmen, rør inn halvparten av seterrømmen i hver kasserolle,
sett på lokk og la det putre i ca 20-30 min, til grønnsakene er møre.
Bruk en stavmikser eller blender og mos innholdet i hver kasserolle for seg,
sammen med yoghurten. Spe med kokt vann om suppa blir for tykk.
Ha tilbake i kasserollen og smak til med urtesalt om du vil.
Ha halvt om halvt i en suppetallerken, prøv deg frem for å få frem fine mønster.
Dekorer med frisk timian.

Velbekomme!

Næringsinnhold:
100 g gir 139 Kcal
Protein  1,3 g
Fett  10,7 g
Karbohydrater  4,5 g
Vitamin A, RAE  190

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.