og rørte tyttebær
Lettlaget og sunn festgryte
– rik på jern og sink!
400 g reinskav
2 løk
10 stk sjampinjong (eller annen sopp)
50 g smør
3 dl seterrømme
8 einebær
nykvernet pepper
1 ts urtesalt
eventuelt 2 skiver ekte geitost
1 dl tyttebær
1 ss sukrin
Ta reinskavet ut av fryseren en halvtime før steking.
Skjær soppen i skiver eller halvmåner og rist i tørr panne på sterk varme.
Ta til side og kvern pepper over.
Hakk løken og knus einebærene.
Brun smøret i en jerngryte og stek reinskavet på sterk varme.
Skru ned varmen og ha i løken. Stek videre til løken er myk, men ikke brun.
Ha i sopp, einebær og rømme og kok opp.
Smak til med salt, pepper og eventuelt geitost.
La småkoke under lokk i 20 min.
Rør tyttebærene med sukrin.
Brokkoli og rosenkål er også godt til.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 183
Protein 9,8 g
Fett 15,3 g
Karbohydrat 1,6 g
Jern 1,4 mg
Sink 9,1 mg
Vitamin A, RAE 168
Niacin, NE 2,8