med lammekjøtt, urter og vin!
En smule ekstragavant
– men veldig godt!
Rik på vitamin A, B og jern!
250 g lever av svin, kylling eller vilt
500 g kjøttdeig av lam eller benfritt grytekjøtt i biter
500 g utbenet ribbe
1 dl tørr hvitvin
3 ss cognac
2 knuste hvitløkfedd
6 knuste eienbær
frisk timian, ca en håndfull
1 ts muskat
2 ts nykvernet pepper
1 egg
2 ts urtesalt
Sett stekeovnen på 180 grader, sett inn en langpanne.
Skjær lever, ribbe og kjøtt i små terninger.
Ha i en foodprocessor og kjør til alt er finkuttet.
Ha i resten av ingrediensene og kjør til det er godt blandet.
Ha massen i en brødform eller i små ildfaste former.
Dekk med aluminiumsfolie.
Stek i vannbad 1 time og 15 min for brødform eller 30-40 min for mindre former.
Legg press på posteien under avkjøling, det danner seg kraft som må tømmes av.
Server med små sylteagurker eller en frisk gele.
Næringsinnhold:
100 g gir 225 Kcal
Protein 15,7 g
Fett 17,2 g
Karbohydrat 0,3 g
Jern 4,1 mg
Sink 3,1 mg
Vitamin A, RAE 4066
Niacin, NE 8,3