Sunne og gode til ost og som snacks!
Antioksidanter, kostfiber og gode fettsyrer!
5 dl økologiske havregryn
1 dl havrekli
2 dl sesamfrø med skall
5 dl vann
2 dl mandler eller 2,5 dl mandelmel
1 ts urtesalt
1 ts bakepulver
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
1 ts tørket rosmarin
Eventuelt sammalt mel til utbaking
Sett stekeovnen på 200 grader
Kok opp vann og hell over havregryn og havrekli.
La det svelle til massen er kjølig.
Mal mandlene hvis du ikke har mandelmel.
Bland det tørre og elt det inn i havremassen.
Kjevle ut deigen så tynt som mulig, bruk mel om du tåler det.
Stikk ut kjeks med et kjøkkenglass og legg på stekeplater med bakepapir.
Stek i ovn på 200 grader i 10-15 minutter. Om de er tykke må de steke lenger.
Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks/glass.
Næringsinnhold:
100 g gir 240 Kcal
Protein 7,7 g
Fett 15 g
Karbohydrater 16 g
Kostfiber 5 g
Jern 3,4 mg
Kalium 181 mg
Vitamin E, a-TE 3,5
Niacin, NE 1,6