– urter og soltørket tomat!

Fri for gluten – full av smak!

Alene, som kuvertbrød til suppe eller med pålegg!

200 g fetaost
2 dl kefir (eller annen syrnet melk)
4 egg
2 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 ss fiberhusk (eller 1 dl knuste linfrø)
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts urtesalt
50 g soltørket tomat
1 dl hakkede urter (rosmarin/basilikum)

Skjær  1/4 av fetaosten i 16 biter som skal haes på til slutt.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Rør fetaost og kefir mykt, om nødvendig smelt fetaosten litt først.
Rør inn eggene, og så natron. Visp kraftig.
Mal solsikkefrø og gresskarkjerner i en kjøkkenmaskin.
Bland inn fiberhusk, salt og bakepulver.
Bland det tørre forsiktig inn i det våte, ha i hakkede urter og hakket soltørket tomat til slutt.
La røren svelle i 10 min.
Sett på bakepapir, eller bruk store muffinsformer.
Sett en bit fetaost i midten av røra.
Stek ca 15 min til de er pent gyldne.
Disse kan også brukes som mini-pizzaer, ha på skinke og ost og gratiner hurtig under grillen.

Næringsinnhold:
100 g gir 235 Kcal
Protein  12,9 g
Fett  18,6 g
Karbohydrater  4,5 g
Kostfiber  3,3 g
Kalsium  143 mg
Jern  3 mg
Kalium  415 mg
Magnesium  105 mg
Vitamin A, RAE  130
Niacin, NE  3,2
Folat  40 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.