– urter og soltørket tomat!
Fri for gluten – full av smak!
Alene, som kuvertbrød til suppe eller med pålegg!
200 g fetaost
2 dl kefir (eller annen syrnet melk)
4 egg
2 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1 ss fiberhusk (eller 1 dl knuste linfrø)
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts urtesalt
50 g soltørket tomat
1 dl hakkede urter (rosmarin/basilikum)
Skjær 1/4 av fetaosten i 16 biter som skal haes på til slutt.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Rør fetaost og kefir mykt, om nødvendig smelt fetaosten litt først.
Rør inn eggene, og så natron. Visp kraftig.
Mal solsikkefrø og gresskarkjerner i en kjøkkenmaskin.
Bland inn fiberhusk, salt og bakepulver.
Bland det tørre forsiktig inn i det våte, ha i hakkede urter og hakket soltørket tomat til slutt.
La røren svelle i 10 min.
Sett på bakepapir, eller bruk store muffinsformer.
Sett en bit fetaost i midten av røra.
Stek ca 15 min til de er pent gyldne.
Disse kan også brukes som mini-pizzaer, ha på skinke og ost og gratiner hurtig under grillen.
Næringsinnhold:
100 g gir 235 Kcal
Protein 12,9 g
Fett 18,6 g
Karbohydrater 4,5 g
Kostfiber 3,3 g
Kalsium 143 mg
Jern 3 mg
Kalium 415 mg
Magnesium 105 mg
Vitamin A, RAE 130
Niacin, NE 3,2
Folat 40 ug