parmesan og timian!
Perfekt til grillmaten!
Lite karbohydrater,
– mye antioksidanter og kalsium!
6-8 nypoteter
2 stilker stangselleri
2 dl majones
1 dl kesam (el rømme/yoghurt)
½ lime
1 ts dijon sennep (jeg bruker den fra Maille)
75 g parmesan
1 potte frisk timian
1 ts urtesalt
Nykvernet hvit pepper
Skjær potetene i store terninger, ca 2 cm store.
Legg i en kjele, ha over 2 ts salt og kokende vann så det såvidt dekker potetene.
Ha på lokk og kok på middels varme i ca 10-15 min, til potetene er møre.
Hell av vannet og damp potetene.
Rør sammen majones, kesam og dijon sennep i en bolle.
Press lime over og rør inn sammen med urtesalt. Finhakk stangsellerien og ca 1 dl frisk timian og rør inn.
Riv parmesanen på et grovt rivjern og vend inn i majonesblandingen.
Vend potetene forsiktig inn i blandingen.
Kvern litt hvit pepper over og ha til slutt over litt mer frisk timian.
Smaker best nylaget, men holder seg i kjøleskap i en uke.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 234,5
Protein 5,5 g
Fett 20,7 g
Karbohydrater 6,8 g
Kostfiber 1,1 g
Kalsium 181 mg
Kalium 263 mg
Fosfor 100 mg
Vitamin E, a-TE 2,0
Niacin, NE 1,6