meksikansk vri!
Hjemmelaget «taco»-krydder
gir god marinade!
Chili setter fart på forbrenningen,
og er full av antioksidanter!
Avokado er rik på kalium, vitamin B og E!
Bruk store scampi, beregn 5 pr person
Marinade:
2 ts paprikapulver
1 ts cayennepepper
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 dl kaldpresset olje
Rens scampiene godt, husk å ta vekk tarmstrengen.
Finhakk chili og hvitløk, bland de tørre krydderne og bland alt med oljen.
Vend scampiene i marinaden, la stå minst en time, gjerne til dagen etter. (i kjøleskap).
Guacamole:
2 avokadoer moses med 1 presset hvitløksbåt, saften av 1 lime, noen dråper tabasco og litt hakket frisk koriander.
Scampiene grilles på sterk varme, press lime over, strø på litt salt og server med hjemmelaget guacamole og salat.
Velbekomme!
Næringsinnhold:
100 gir Kcal 167
Protein 10,2 g
Fett 13,5 g
Karbohydrater 1,2 g
Kostfiber 1,2 g
Kalium 272 mg
Vitamin E, a-TE 4,5