Indisk-inspirerte krydder
setter fart på forbrenningen,
gir smak og masse antioksidanter!
Til 4 personer:
600 g kyllingfilet
100 g smør
2 ss kaldpresset rapsolje
3 løk
6 fedd hvitløk
1 ts nellik
1 ts kanel
2 ts spisskummen (hel eller malt)
2 ts malt koriander
1 ts malt kardemomme
1 ts revet frisk eller 2 ts malt ingefær
1 ts malt paprika
2 røde chili
2 røde paprika
6 poteter
1 boks hermetisk tomat
1 boks creme fraiche
2 dl vann
Tørk godt av kyllingen med papir, skjær i ca 2 cm store terninger
Finhakk løk, hvitløk og chili.
Smelt smør i en stor gryte på middels varme, stek løken til den myk, ha i hvitløk og chili.
Rør godt, ha i ingefær og resten av krydderne.
Ha i oljen, skru opp varmen og stek kyllingen.
Vend godt og sørg for at kyllingen blir dekket av krydderblandingen.
Hakk paprika og poteter i store biter og ha i.
Rør inn tomat, creme fraiche og vann.
Kok opp, skru ned varmen og la koke i 30 min, gjerne mer.
Server med salat, agurk og eventuelt ris.
Mangochutney er godt ved siden av, her servert med hjemmelaget
Mango-og nektarinchutney. (oppskrift kommer…)
Næringsinnhold:
100 gir kcal 98,7
Protein 6,9 g
Fett 6,0 g
Karbohydrater 4,2 g
Vitamin A, RAE 74
Vitamin E, a-TE 0,9
Niacin, NE 5,1
Vitamin C 24 mg