– saftig middag eller kveldsmat
blir deilig lunsj dagen etter!
Rik på kalsium og vitamin A!
Lett å lage glutenfri!
Lag den som vegetarrett eller
tilsett bacon, kylling eller kjøtt.
1 dl byggmel
2 dl sammalt fin spelt eller hvete
( for glutenfri bunn, bruk 3 dl grov glutenfri melblanding)
150 g smør
2.3 ss kaldt vann
1 boks kesam
4 egg
2 dl revet parmesan
1 squash
1/2 pakke fersk spinat
Sett stekeovnen på 200 grader
Ha mel og smør i en kjøkkenmaskin og kjør til grynet konsistens.
Ha i vannet og kjør til deigen samler seg.
Ha deigen i en paiform og klapp deigen godt ut med fingrene. Du kan også kjevle ut deigen,
men da bør den avkjøles i kjøleskap i 30 min først.
Prikk deigen med en gaffel og sett den kjølig i 10 min.
Skjær squash i skiver og brun forsiktig i litt olivenolje.
Ha spinaten i et dørslag og hell kokende vann over.
Pisk eggene med kesam og ha i revet parmesan.
Du kan godt ha i litt kvernet hvit pepper om du vil.
Forstek paiskallet i 10 minutter.
Hell vannet godt av spinaten og legg utover den forstekte paibunnen.
Legg squashskivene oppå og hell over ostemassen.
Stek paien i 25 minutter til den får fin farge og fyllet har stivnet.
Server paien med grønn salat med persille, valnøtter og vinaigrette.
Vil du ha en annen variant enn vegetar?
Stek bacon i små biter og spre utover bunnen istedet for spinat og squash.
Stekte kyllingstrimler egner seg også!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 205
Protein 8,5 g
Fett 15,1 g
Karbohydrater 8,3 g
Kostfiber 1,7 g
Kalsium 145 mg
Jern 1,2 mg
Fosfor 151 mg
Vitamin A, RAE 209
Vitamin E, a-TE 1,3