– rå kakao og krydder!
Varmende, sunn og god!
Prøv også med chili og kaffe!
Vinteren er den perfekt tid for å unne seg
en kopp varm nytelse!
Rå kakao er rik på antioksidanter og fiber,
og den runde smaken gjør at du trenger mindre søtning.
Du kan godt bruke havre, soya, kokos eller rismelk hvis du ikke tåler kumelk.
Pr porsjon:
2 dl melk
1 stor ts rå kakao
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1-2 ss krem
Eventuelt 1 ts sukrin gold, palmesukker, yaconsirup eller annen søtning.
Varm melken forsiktig opp sammen med krydderet, enten i mikro eller i en kjele.
Den må IKKE koke!!
Ta melken av varmen og rør inn kakaoen og søtning.
Det er her forskjellen på rå kakao og vanlig vises best. Rå kakao smelter og blander seg lett med melken,
vanlig kakao blir bare liggende oppå som pulver.
Server umiddelbart med krem.
Det er også supert å blande kaffe i kakaoen, før du har i krem.
Vil du gi litt ekstra spiss til smaken, tilsetter du 1/2 ts chili når du varmer opp melken.
Husk å sitte ned og nyte!
Næringsinnhold 100 g gir: 1 porsjon gir:
Kcal 107 249
Protein 3,3 g 7,8 g
Fett 7,5 g 17,5 g
Karbohydrat 6,7 g 15,8 g
Kostfiber 1,0 g 2,4 g
Kalsium 102 mg 239 mg
Sink 0,4 mg 1,0 mg
Vitamin A, RAE 85 199
Vitamin E, a-TE 0,2 0,5