Tomatsild & Sennepssild
– med mye godt krydder!
Full av smak og vitamin D!
Tomatsild:
6 kryddersildfileter (vannes ut i 3 timer)
1 dl økologisk tomatpure
2 ss honning
2 ss sukrin
1 dl nøytral olje, rapsolje, peanøttolje e.l.
3 ss epleeddik eller vineddik
3 ss vann
1 stor eller 2 små stjerneanis
hel nellik
hel svart pepper
laurbærblad
hele korianderfrø
frisk koriander til pynt
2 løk
Skjær løken i to og skjær hver halvdel i tynne skiver
Knus stjerneanis i en morter eller med flatsiden av en kniv
Skjær silden i ca 1 cm tykke skiver
Visp honning og sukrin med eddik, rør inn tomatpure, olje og vann.
Tilsett stjerneanis.
Legg sild,løk og krydder lagvis i rene glass.
Mengde bestemmer du selv, jeg bruker 3 laurbærblad pr glass og ca 1 ts av hvert krydder.
Hell over tomatblandingen og ha fersk koriander på toppen.
Sennepssild:
Samme som tomatsild, men bytt ut tomatpure med 4 ss sennep
Jeg bruker sterk sennep, type Dijon fra Maille.
Bytt ut koriander med dill og stjerneanis med hvit pepper.
Bruk 2 ss vann mer.
Silden bør stå et par dager før den spises, og holder seg godt frem til jul.
Næringsinnhold
100 g gir Tomatsild Sennepssild
Kcal 174 175
Protein 5,2 g 5,0 g
Fett 14,4 g 14,9 g
Karbohydrater 6 g 5,5 g
Jern 1 g 0,7 g
Vitamin D 4,4 ug 4,4 ug
Vitamin E, a-TE 2,3 2,2