Gluten og melkefri!
Litt lettere før jula setter inn!
1 blomkålhode
1 løk
3 fedd hvitløk
1 rød chili
4 stilker stangselleri
6 ss kokosolje, rapsolje eller olivenolje (kaldpresset)
5 dl vann
5 dl kyllingkraft
400 g kyllingfilet
Saften av 1 sitron
Frisk gressløk og timian
Tørk godt av kyllingfiletene og skjær i terninger, ca 2 cm store.
Finhakk løk, hvitløk, chili og selleri. Skjær blomkål i biter/buketter.
Ha 4 ss av oljen i en kjele, varm opp og ha i grønnsakene.
Stek grønnsakene til de blir myke, men ikke brune.
Hell over sitronsaft og kraft.
Kok opp og sett på lokk.
La koke i 20 minutter.
Spe med vann (og eventuelt en rømmeklatt eller kokosmelk om du vil)
og mos så blandingen med en stavmikser.
Stek kyllingen gyllenbrun i panne med resten av oljen.
Gjem noen biter til å pynte suppa med, ha resten i gryta.
Server med nyklippet gressløk og frisk timian.
Næringsinnhold:
100 g gir Kcal 53
Protein 4,9 g
Fett 3,1 g
Karbohydrater 1,1 g
Kalium 181 mg
Vitamin A, RAE 35
Vitamin E, a-TE 0,5
Niacin, NE 3,5
Vitamin C 15,6 mg