– med mørk sjokolade
og en dråpe Cognac!
Lite sukker, mye smak!
Nytelse med fiber og antioksidanter!
3 egg, skilt i hviter og plommer
50 g sukrinmelis
3 dl kremfløte eller fet kokosmelk
2 store ss yaconsirup eller agavesirup
200 g Odense 70% mørk sjokolade
2 ss cognac, mørk rom eller likør
1 ts kanel
Pisk eggeplommer til eggedosis med sukrinmelis
Smelt sjokoladen på svak varme i brennevinet, rør inn kanel eller chili.
Stivpisk eggehviter og fløte hver for seg.
Avkjøl sjokolademassen litt og rør den forsiktig inn i eggedosisen.
Vend inn piskede eggehviter og stivpisket fløte.
Ha i porsjonsformer og sett kjølig noen timer.
Server med bær og krem.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 308
Protein 5,6 g
Fett 23 g
Karbohydrater 18,4 g
Kostfiber 2,1 g
Jern 1,6 mg
Kalium 155 mg
Sink 0,8 mg
Vitamin A, RAE 247
Vitamin E, a-TE 1,5