– mange bruksområder!

Hvitløksdressing – kan lages laktosefri

og er nydelig til kjøtt og fiskeretter,

som salatdressing og selvsagt på pizza!

Sennepsdressing – perfekt

til råkostsalat og gravet fisk.

Mojo, kanarisk tomat og paprikadressing

– klassiker til saltbakte poteter, men også til kjøttboller!

Alle inneholder gode fettsyrer, antioksidanter og vitamin E!

Først takk til Eva, som inspirerte meg til å lage disse oppskriftene:-)

Oppskriftene gir ca 2 porsjoner.

Begynn med å lage en majonesbase som skal med i de to første dressingene.
(Du kan også bruke ferdig majones, velg da en type som ikke er tilsatt stivelse.)

1 eggeplomme
½ lime
1 dl olivenolje
½ ts urtesalt

Pisk eggeplommen med saften fra lime.
Hell oljen i en tynn stråle i eggeblandingen mens du pisker hele tiden.

Hvitløksdressing:
Bruk halvparten av majonesbasen, eller 2 ss vanlig majones
1 dl gresk yoghurt eller laktosefri lettrømme/yoghurt
(du kan også bruke seterrømme om du liker og tåler det)
1-2 fedd hvitløk
1 dl finhakket persille eller basilikum
Litt kvernet pepper og salt

Rør sammen majones, rømme og persille.
Press hvitløken gjennom en hvitløkspresse eller riv den fin på et rivjern.
Bland inn og smak til med litt salt og pepper.
Bør stå kjølig minst 30 min før servering.
Om du synes den blir for syrlig kan du tilsette 1 ts Sukrin.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal  200
Protein  3,9 g
Fett  19,1 g
Karbohydrater  3,6 g
Jern  0,5 mg
Vitamin A, RAE  99
Vitamin D  0,8 ug
Vitamin E, a-TE  5,9
Vitamin C  13 mg

Sennepsdressing:
Halvparten av majonesbasen, eller 1 ss vanlig majones
1 ss Dijon sennep
1 ss honning
1 dl rapsolje
Visp alt godt sammen.
Denne kan også blandes med rømme, yoghurt eller kesam.
Om du skal bruke den til gravet laks, tilsett 2 ss hakket frisk dill.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal  585
Protein  1,6 g
Fett  63 g
Karbohydrater  4,9 g
Jern  0,5 mg
Vitamin A, RAE  31
Vitamin D  0,8 ug
Vitamin E, a-TE  12

Mojo. Kanarisk tomat og paprikadressing:
1 dl hermetisk paprika eller 1 frisk rød paprika
1 dl hakkede hermetiske tomater
1 ts spisskummen
1 ss eddik, gjerne hvitvinseddik eller epleeddik
0,5 dl ekstra jomfru olivenolje
1 fersk rød chili eller 1 ts tabasco eller annen sterk chilisaus
Rens paprika og chili godt for frø og hvite hinner.
Kjør alt i en blender eller stavmikser til jevn konsistens.
Også god med litt frisk koriander.

Synes du den blir for sterk, tilsett  mer olivenolje.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal  203
Protein  1,1 g
Fett  20,8 g
Karbohydrater  3,5 g
Jern  1,2 g
Vitamin A, RAE  27
Vitamin E, a-TE  4,8
Vitamin C  44 mg

 

 

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.