med urtesmør og spinat

Hurtiglagd luksusmat full av smak,

jern og vitaminer!

Økologisk kjøtt blir stadig mer tilgjengelig, og med kunnskapen om
at det økologiske kjøttet inneholder mer av de sunne omega-3 fettsyrene,
er det mange grunner til å unne seg en slik godbit.

Denne gangen var jeg så heldig å få tak i økologiske urter,
smør fra Rørosmeieriet og økologiske grønnsaker.

Med andre ord; mat som tilfredstiller både samvittighet og gane!

Beregn pr person:
Ca 175 g økologisk mørbrad
30 g smør
1 ss rapsolje (Odelia)
1 tomat
100 g spinat
1 ss finhakket frisk rosmarin
1 ss finhakket frisk basilikum
1 ss finhakket frisk gressløk
(eller 3 ss av dine favoritturter)
1 liten hvitløksbåt (kan sløyfes)
Nykvernet pepper
Urtesalt

Ta kjøttet ut av plastinnpakningen, tørk av det med kjøkkenpapir
og la det temperere i 30 min før steking.
Sett stekeovnen på 100 grader, og sett tallerkener inn til varming.
Skjær 20 g smør med ostehøvel i en liten bolle og bland med de hakkede urtene
og eventuelt presset hvitløk. Bruk en gaffel og bland godt. Rull smøret til en liten pølse og legg i kjøleskap.
Skjær tomaten i skiver og legg spinaten i et dørslag.
Ha olje i en vam panne, tilsett resten av smøret og la det bli brunt. Ha godt med nykvernet pepper på kjøttet og legg det i pannen. Stek på middels sterk varme i 1 minutt, snu kjøttet og stek på middels varme i 2 min. Ta ut kjøttet fra pannen, legg det på et fat og sett det i stekeovnen mens du lager resten av maten. Legg tomatskivene i den varme pannen og stek dem i restene av fettet.
Kok opp vann og hell kokende vann over spinaten.
Ta urtesmøret ut av kjøleskapet og skjær i skiver.
Ta ut tallerknene og kjøttet fra ovnen. Legg spinat på tallerkenen, så kjøtt, tomat og urtesmør.

Velbekomme!

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal  144
Protein  11,2 g
Fett  10,5 g
Karbohydrater  0,9 g
Jern  2,6 mg
Kalium  348 mg
Fosfor  107,3 mg
Vitamin A, RAE  184
Viamin D  0,6 ug
Vitamin E, a-TE  1,4
Niacin, NE  4,7
Folat  46 ug

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.