med fiken og banan
Saftige, sunne og veldig gode!
Rike på fiber, jern og vitaminer!
3 egg
1,5 dl seterrømme/creme fraiche
1 ts natron
1 dl (ca 80 g) tørkede fiken
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
50 g sjokolade, 86 % kakao
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 bakepulver
2 ss honning/agavesirup
1 ss fiberhusk
1 ss kokosolje
1 banan
Temperer kokosoljen, den skal kunne røres i.
Mal mel av frøene. Visp egg, rømme og honning/agave med natron.
Finhakk sjokolade og fiken.Bland frømelet med krydder, kakao, bakepulver og fiberhusk.
Mos banan og rør inn i eggeblandingen med kokosolje. Rør inn det tørre + sjokolade og fiken.
Ha i smurte muffinsformer og stek på 200 grader i 15 min
Glasur:
100 g sjokolade, min 70 % kakao
50 g smør (eller kaldpresset kokosolje)
1 dl kesam
Smelt sjokoladen i smøret i vannbad. Avkjøl til kroppstemperatur og rør inn kesam.
Smør over og eventuelt inni muffinsene.
Næringsinnhold:
100 gir
Kcal 319
Protein 7,9 g
Fett 24,3 g
Karbohydrater 16,7 g
Kostfiber 4,5 g
Jern 2,7 mg
Kalium 299 mg
Magnesium 88 mg
Vitamin A, RAE 173
Vitamin E, a-TE 2,9
Niacin, NE 1,6