med avokado og babyspinat
Helt rå lavkarbo-mat
full av vitamin D,
mineraler og gode proteiner!
Til 2 personer:
250 g filet av laks
2 rå eggeplommer
1 avokado
1 pk babyspinat
Noen skiver rødløk
Kapers
Gressløk (eller persille)
1/2 sitron
2 ss ekstra jomfru olivenolje
Skyll spinaten i kaldt vann og la den tørke.
Bruk en skarp kniv og skjær laksefiletene i tynne skiver og finhakk så skivene.
Form laksefarsen til 2 firkanter som legges på hver sin tallerken.
Lag en fordypning i hver firkant og legg eggeplommen i fordypningen.
Ha over kapers og rødløk, pynt med bladsalaten på siden.
Skjær avokadoen i skiver, legg på tallerknene og klem sitronen over.
Hell over olivenolje på hver porsjon, kvern litt salt og pepper over og pynt med gressløk.
Nytes med en gang!
Næringsinnhold:
100 g gir:
Kcal 183
Protein 10,9 g
Fett 15,1 g
Karbohydrater 0,6 g
Kostfiber 1,4 g
Jern 1,2 g
Kalium 639 mg
Vitamin A, RAE 72
Vitamin D 4,6 ug
Vitamin E, a-TE 3,3
Folat 35 ug