– som kan spises når som helst!
Med grov urtebunn,
ristet sopp og ekte mozarella.
Rik på protein og fiber, men
først og fremst på smak!
Deig:
1,5 dl sammalt fin hvete
1 dl sammalt spelt
1dl byggmel
1,5 dl vann
2 ts salt
2 ss olivenolje
1/4 pk fersk gjær
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
Fyll:
8 sjampinjonger
12 miniplommetomater
2 pk Mozarella (den av bøffelmelk)
2 ss olivenolje
1 potte frisk basilikum
Bland alt det tørre til bunnen.
Varm vann og olje til 37 grader og rør inn gjæren.
Bland i det tørre, rør sammen til en jevn deig, ha over plast og sett til heving 30 min.
Sett stekeovnen på 250 grader.
Skjær soppen i skiver og rist i tørr stekepanne på høy varme.
Skjær tomatene i skiver.
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den tynt ut på en stekeplate.
Ha på 2 ss olje over deigen, fordel så sopp og tomat over.
Riv mozarellaen i strimler over deigen.
Stek på 250 grader i 10-15 min til pizzaen er gylden.
Server med masse frisk basilikum og gjerne en salat.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 186
Protein 9,9 g
Fett 10,7 g
Karbohydrater 11,2 g
Kostfiber 2,8 g
Jern 1,0 mg
Kalium 229
Sink 1,5 mg
Vitamin E, a-TE 1,2
Niacin, NE 3,0