Lettvint, fargerikt og godt!

Sunn og enkel hverdagsmat!

Enkel tilberedning gir ekstra saftig fisk!

400 g seifilet
1 boks hermetiske tomater
1 rødløk eller vanlig løk
1 paprika (bestem farge selv)
1 rød chili (kan sløyfes)
3 fedd hvitløk
1 aubergine
1 ts tørket timian
2 ts salt, gjerne urtesalt
4 ss kaldpresset olivenolje
Svart pepper
Frisk basilikum

Skyll og tørk av auberginen, del den så i tynne skiver.
Legg skivene utover en fjøl og strø salt over.
Hakk løk og paprika, finhakk hvitløk og chili.
Varm 2 ss av oljen på middels sterk varme i en jerngryte eller stekepanne med høye kanter og lokk.
Bruk kjøkkenpapir og tørk overflødig vann av auberginen. Skjær den i strimler og ha i gryta.
Strø over timian, rør godt og ha i resten av de hakkede grønnsakene, samt 1 ss til av oljen.
Rør godt til alle grønnsakene er myke og gyldne, ha i tomatene og sett på lokk.
La koke i 5 min, skru ned varmen til middels svak.
Del fiskefileten i serveringsstykker og legg oppå grønnsaksblandingen.
Sett på lokk og la fisken trekke i 5-10 min.
Server med resten av olivenoljen, nykvernet svart pepper og frisk basilikum.

Du kan lage grønnsaksblandingen først, og så legge en passe porsjon på tallerken, med et rått stykke fisk oppå, og varme i mikro i 2 min.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 72
Protein 6,3 g
Fett 3,9 g
Karbohydrater 2,5 g
Sink 0,4 mg
Selen 10 ug
Fosfor 92 mg
Vitamin D 0,2 ug
Vitamin E, a-TE 1,4
Folat 13 ug
Vitamin C 24 mg

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.