Smakfullt og fargerikt alternativ til lapskaus
Bruk det du har av grønnsaker!
Her har jeg brukt økologisk chorizo, men du kan godt bruke annen krydret pølse, eller gjøre den helt vegetarisk. Kikertene jeg bruker er bløtlagt over natten i kaldt vann, som helles av før bruk.
Om du vil bruke de som er hermetiske og ferdig kokt, må du vente til gryte har kokt nesten ferdig før du har i kikertene.
Oppskriften gir 3-4 porsjoner
250 g chorizo
4 dl ferdig bløtlagte kikerter
2 løk
5 fedd hvitløk
2 gulrøtter
2 poteter
1 dl olivenolje
2 dl vin (eller vann)
3 dl grønnsakkraft eller buljong
1 boks hermetiske tomater
2 ss finhakket frisk timian eller 2 ts tørket
Salt og pepper
Frisk rosmarin til pynt
Skjær chorizo i biter, ca. 2cm tykke. Om den er rå må bitene stekes litt først.
Finhakk løk og hvitløk, stek i olje i en gryte på middels sterk varme til løken er myk.
Tilsett chorizo og timian og rør godt.
Skjær gulrot og potet (eller andre grønnsaker du vil bruke) i terninger og ha dem i gryta.
Tilsett kikertene, ha i tomater og hell på vin, vann og buljong.
Kok opp uten lokk og la det koke litt inn før du skrur ned varmen og setter på lokk.
Kok i 45 min med lokk.
Server med salat, rømme og frisk rosmarin.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 137
Protein 5,8 g
Fett 8,6 g
Karbohydrater 8,3 g
Kostfiber 2,3 g
Jern 1,3 mg
Kalium 336 mg
Vitamin A, RAE 44
Vitamin E, a-TE 1,3
Folat 26 ug