Herlig høstmat
full av antioksidanter!
Nå er plommene på sitt beste, og selv om jeg elsker
å spise dem som de er, egner de seg også godt som
tilbehør til ulike retter. Her har jeg stekt dem sammen
med noen få minitomater og til slutt tilsatt litt balsamikoeddik.
Sødmen fra plommene og syren fra tomatene og eddiken gir
en perfekt smak til det fete andebrystet. Husk å beholde
skallet på plommene, det er der alle de gode antioksidantene er!
Til 2 personer:
1 andebryst på ca. 350 gram
10 modne plommer
8 minitomater/cherrytomater
50 g smør, gjerne økologisk
2 ss crema de Balsamico eller annen god balsamikoeddik
1 pk aspargesbønner eller brekkbønner
Salt & pepper
Friske urter til pynt
Ta andebrystet ut av kjøleskapet og ta av eventuell plastinnpakning en halvtime før du skal steke det.
Sett stekeovnen på 100 grader.
Del plommene i 4 og ta ut stenene. Del tomatene i 2.
Skjær ruter i skinnet på andebrystet og ha på salt og pepper.
Stek brystet med skinnsiden ned i varm panne til skinnet er brunt.
Snu brystet og sett i det i ovnen på 100 grader i 15 min.
Smelt smøret i en kasserolle, ha i plommer og tomater og stek i 2 min. Hell over balsamikoeddik, skru ned varmen, sett på lokk og la putre under lokk til andebrystet er ferdig. Smak og tilsett eventuelt litt palmesukker eller honning om plommene er for sure.
Ta ut andebrystet og la det hvile i 10 min før du skjærer det i skiver.
Hell kokende vann over bønnene og server ved siden av andebrystet og plommechutneyen.
Velbekomme!
Næringsinnhold:
100 gir
Kcal 239
Protein 6,5 g
Fett 22 g
Karbohydrater 3,9 g
Jern 0,8 mg
Kalium 209 mg
Fosfor 70 mg
Vitamin A, RAE 95
Niacin, NE 2,7