Fargerik, deilig og sunn mat!
Her med hjemmelaget taco/fajitas-krydder
og gluten, melke og eggefri tortillalefse!
Du kan selvsagt kjøpe tortillalefse i butikken,
men da vil jeg anbefale den med grovt mel.
Byggpannekaker egner seg også godt: https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-88/
Til 2 personer:
300 g kyllingfilet
2 ss hjemmelaget fajitas-krydder (se oppskrift lenger ned)
2 ss kaldpresset kokosolje
1 liten løk
5 fedd hvitløk
1 orange paprika
1 rød chili
1 grønn chili
½ squash
1 tomat
1 avokado
1 fedd hvitløk
½ lime
Frisk koriander
Tortillas:
2 ½ dl kikertmel
2 ½ dl vann
1 ts salt
½ ts spisskummen
1 ss kaldpresset kokosolje
Begynn med røren til tortillaene. Bland alle ingrediensene godt og la røra stå og svelle i minst 30 min.
Skjær kyllingen i strimler og vend i krydderblandingen.
Finhakk chili og hvitløk, skjær de andre grønnsakene i strimler.
Varm oljen i en dyp panne og stek kyllingen på sterk varme. Ha i grønnsakene, skru ned varmen og stek videre i et par minutter mens du rører. Sett på lokk og hold varmt mens du steker tortillas.
Sett stekeovnen på 100 grader og varm en tallerken. Gjør klar store biter bakepapir til å legge mellom tortillaene. Hell røre i middels varm panne med litt kokosolje. Tortillaen skal bli så tynn som mulig, og det er viktig å steke på svak til middels varme for at den skal bli myk og ikke sprø. Når du har stekt en ferdig, legg den på tallerken med bakepapir over og oppbevar varmt.
Lag guacamole av avokado, hvitløk, limejuice og koriander.
Server tortillaene med fajitasfyllet, guacamole og gjerne revet ost og salat.
Taco/fajitaskrydder:
3 ss Chilipulver
1 ss tørket oregano
2 ss malt spisskummen
2 ss paprikapulver
1 ss hvitløkspulver
1 ss salt/urtesalt
2 ts malt sort pepper
1 ss Cayennepepper (kan sløyfes)
Bland alt godt og oppbevar på boks.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 113
Protein 8,3 g
Fett 5,9 g
Karbohydrater 6,3 g
Kostfiber 1,9 g
Jern 0,7 mg
Folat 25 ug
Vitamin C 28 mg