med thai-vri

 

Fri for gluten, egg og melk!

Prøv en ny variant

av hverdags-torsken!

 

Til 15 små fiskekaker:

500 g torskefilet (eller annen hvit fisk)
½ løk
2 fedd hvitløk
1 bit frisk ingefær, ca. 4 cm
1 rød chili
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
3 ss fet kokosmelk (den stivnede delen)
3 ss kikertmel
1 ss fiskesaus (eller 1 ts salt)
1 ss palmesukker
Kaldpresset kokosolje til steking
Frisk koriander
Agurk
Salat
Lime

Tørk fiskefiletene godt med papir. Har de vært frosset er det ekstra viktig at du tørker dem godt.
Bruk en kjøkkenmaskin med kniv. Skjær filetene i biter og legg i bollen.
Grovhakk løk, finhakk hvitløk og chili, riv ingefæren og ha alt i bollen sammen med krydderne.
Ha i kokosmelk, fiskesaus, sukker og mel. Kjør på middels hastighet til alt er godt blandet.
Form små fiskekaker og sett på et fat dekket med bakepapir.

Sett kjølig i minst 15 min før steking, så kakene får «satt» seg.

Skjær agurk i tynne strimler og fordel på nyvasket salat sammen med frisk koriander. Press lime over.
Stek kakene i kokosolje på middels varme til de er gyldne.
Server med en gang sammen med salaten. Sursøt chilisaus er godt til.

Du kan også bruke potet eller rismel i stedet for kikertmel, men det inneholder
langt mer stivelse og på langt nær så mye fiber og protein som kikertmel.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 111
Protein 10,2 g
Fett 5,8 g
Karbohydrater 4,5 g
Jern 1,1 g
Kalium 332 mg
Selen 14,9 ug
Vitamin D 0,7 ug

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.